Достапни линкови

На Демјанук ќе му се суди во ГерманијаЏон Демјанук, осомничен за убиство на околу 29 илјади евреи во концентрационен логор за време на Втората Светска Војна, е донесен во Германија, од Соединетите Држави. 89 – годишниот Демјанук ќе биде изведен пред суд и формално обвинет, по што ќе биде притворен во Минхен. Тој ги отфрла сите обвинувања.
XS
SM
MD
LG