Достапни линкови

Талибанците објавија почеток на воена офанзива во Авганистан.


Талибанци доброволно предаваат оружје во Херат
Талибанците објавија почеток на пролетна офанзива во Авганистан. Тие ги предупредија цивилите да се држат настрана од целите кои би можеле да бидат во фокус на нападите. Во соопштението до медиумите се наведиува дека цел на операциите се воените центри и бази, воените конвои во целата земја. Оваа соопштение се појави по предупредувањето на западните воени преставници дека може да се очекува зголемување на нападите следната недела. Во 2010 бројот на цивилните и воените жртви досигна рекорд од почетокот на американската интервенција со која се урна режимот на талибанците.
XS
SM
MD
LG