Достапни линкови

Погребан индискиот гуру Саи Баба


Илјадници луѓе се собраа на погребот на Сатија Саи Баба еден од највлијателните индиски духовни лидери кој имаше многубројни следбеници во целиот свет. Саи Баба беше погребан во градот Путапарти каде што ги служеше неговите обреди. Индусите вообичаено ги кремираат мртвите, но Саи Баба беше погребан што е според индуските обичаи за свето лице. Тој беше познат по неговите исцелителски моќи и беше почитуван поради донациите за изградба на училишта и болници. Имаше и такви кои за него велеа дека бил шарлатан кој користел магични трикови.
XS
SM
MD
LG