Достапни линкови

ЕУ самит за енергетска соработка со Блискиот исток и Кавказот


Европската Унија денеска постигна согласност со Грузија, Азербејџан, Турција и Египет за политичка подршка, а каде што е можно и и техничка и финансиска помош за изградба на цевководи од Каспискиот регион и Блискиот Исток до европските корисници на гас. На денешниот самит во Прага присуствуваат лидери од Унијата, и земјите од овие региони.
XS
SM
MD
LG