Достапни линкови

САД - финансискиот систем заздравува


Долго очекуваните резултати од "стрес-тестот" кои американската влада ги спроведе во финансискиот сектор покажаа дека за 10 од 19 најголеми американски банки се потребни 75 милијарди долари нов капитал за да се издржат загубите доколку рецесијата се влоши. Наодите на Федералните резерви, сепак покажуваат дека финансискииот систем, како и целата економија заздравуваат иако се уште не се здрави. Економистите предивидуваат дека стопанството во Америка ке тргне ќе тргне напред во Октомври или Ноември годинава.
XS
SM
MD
LG