Достапни линкови

Чешкиот Сенат го ратификуваше Лисабонскиот Договор


Чешкиот Сенат денеска го ратификуваше Лисабонскиот Договор, кој предвидува реформа на Европската Унија. Премиерот Мирек Тополанек претходно го повика Сенатот да го одобри Лисабонскиот Договор, со кој како што рече ќе се овозможи натамошно проширување на Унијата. Претседателот на Европската Комисија Жозе Мануел Баросо ја поздрави одлуката на Чешкиот Сенат. Но, сепак судбината на Лисабонскиот договор зависи од претседателот на Чешка, евро-скептикот Вацлав Клаус кој треба да го потпише.
XS
SM
MD
LG