Достапни линкови

Заздравување на американската економија


Американскиот министер за финансии Бен Бернанке изјави дека може да се очекува повторен раст на економијата до крајот на оваа година. Во обраќањето пред заедничкиот економски комитет на Конгресот, Бернанке оцени дека веќе има напредок во обновувањето на потрошувачката, условите за кредитирање и продажбата на станови. Според него, рецесијата ќе заврши годинава доколку владата успее да го стабилизира финасискиот пазар.
XS
SM
MD
LG