Достапни линкови

Роксана Забери го прекина штрајкот со глад
Американската новинарка Роксана Сабери, која е осудена за шпионажа и е во затвор во Иран, го прекинала штрајкот со глад, од здравствени причини, соопшти нејзиниот татко Реза Сабери. Иранските власти највија дека во наредната недела ќе биде разгледана жалбата на одлуката на прво-степениот суд кој ја осуди на 8 години затвор. Официјален Вашингтон, обвинувањата против Сабери ги смета за неосновани и бара нејзино ослободување.
XS
SM
MD
LG