Достапни линкови

Косово на чекор од членство во ММФ


Косовскиот министер за финансии Ахмет Шаља изјави дека Косово го делат само неколку часа од членството во ММФ. Тој истакна дека Приштина очекува официјална потврда за неколку дена, кога ММФ и Владата на Косово ќе можат да објават заедничка декларација за резултатите бидејќи гласањето е тајно. Доколку Косово стане член на ММФ, тоа ќе биде прво зачленување во меѓународна институција од прогласувањето независност во февруари 2008-та година
XS
SM
MD
LG