Достапни линкови

Шпанија ќе им го плати враќањето дома на невработените Романци


Шпанската Влада ја разгледува можноста да им ги плати картите за пат до дома на Романците во Шпанија, кои поради кризата останале без работа и сакаат да се вратат во Романија, објави романскиот весник „Котиданул“. Според ведникот, откако пропаднале обидите на Романија да ги врати во земјата романските емигранти кои останаа без работа ширум Европа, сега Букурешт и Мадрид разгледуваат заеднички мерки за да ги поттикнат Романците да се вратат дома. „Котидианул“ наведува дека според оценките на шпанскиот министер за труд Селестино Кирбачо, кој е во посета на Букурешт, во Шпанија има околу 70.000 Романци кои поради економската криза би сакале да се вратат во Романија
XS
SM
MD
LG