Достапни линкови

Азиските земји во потргата по нова економска политика во услови на криза?


Јапонскиот министер за финансии Каору Јосано изјави дека азиските земји мораат да ги преструктуираат нивните економии и да се фокусираат на помалку извозна, а повеќе политика на домашната побарувачка. На состонокот на Азиската развојна банка што се оддржува во Бали, јапонскиот министер рече дека владите во Азија мора повеќе да ја стимулираат домашната побарувачка, со оглед на намаленото тргување на извозниот пазар. Од состанокот е испратено предупредување дека околу 160 милиони луѓе би можеле да западнат во екстремна сиромаштија, доколку економскиот пад продолжи.
XS
SM
MD
LG