Достапни линкови

Невработеноста во ЕУ државите во март изнесувала 8,3 отсто


Стапката на невработеност во 16 држави од евро-зоната, во март изнесувала 8,9 отсто што е највисоко ниво во изминатите пет години, соопшти Заводот за статистика на Европската Унија. Според податоците, во сите земји од Европската Унија невработеноста во март достигнала 8,3 отсто, во споредба со 8,1% во февруари.
XS
SM
MD
LG