Достапни линкови

Јапонија во март со благ индустриски раст


Јапонската влада соопшти дека домашното индустриско производство во Март бележи раст, за прв пат во последниве 6 месеци, што се смета за знак дека можеби попушта глобалната криза. Јапонската, која е втора економија во светот, беше во рецесија поради светската финансиска криза, а извозот и производството имаа драстичен пад.
XS
SM
MD
LG