Достапни линкови

Украина и Русија ќе соработуваат во обнова на гасоводниот систем


Украина ја прифати Русија како партнер во проектот за обновување на гасоводниот систем, зафат на украинските власти поддржан од Европската унија. Русија се противеше на украинската намера за потпишување договор со Унијата за обнова на гасоводната мрежа без учество на руските власти.
XS
SM
MD
LG