Достапни линкови

Утврдени насоките за делување на Мониторинг комитетот меѓу Македонија и Грција


На првиот заеднички Мониторинг комитет на Програмата за прекугранична соработка меѓу Македонија и Грција што се одржа денеска во Солун, усвоен е правилник за работа и донесена е одлука за формирање технички секретаријати со претставници од двете земји, а со седиште и во Солун и во Битола, соопшти перс службата на Секретаријатот за европски прашања. Програмата за прекугранична соработка предвидува поддршка на проекти во пограничните региони на двете земји, со цел зајакнување на соработката и промовирање на локален одржлив развој.
XS
SM
MD
LG