Достапни линкови

Пратениците во македонскиот парламент на 52-ра седница


Собранието на Република Македонија денеска ќе ја одржи 52-та седница на која на дневен ред меѓу останатите точки се и Предлог законот за посебни права на учесниците во мировните операции и операциите за колективна одбрана надвор од територијата на Р. Македонија, како и Предлог законот за изменување и дополнување на законот за здравствена заштита. На оваа седница се планира годишниот извештај за својата работа да го поднесат и неколку државни институции и тела како што се судскиот совет, советот на јавни обвинители, Регулаторната комисија за енергетика и Државната антикорупциска комисија.
XS
SM
MD
LG