Достапни линкови

Русија ќе го зголеми бројот на воени авиони во базата во Кирстистан


Генералниот секретар на Договорот за колективна безбедност изјави дека Москва ќе го зголеми бројот на воени авиони во нејзината воздушна база во Киргистан. Николај Бордузха ова го изјави за време на посетата на Киргистан. Тој не соопшти колкав број авиони Москва планира да стационира во базата Кант во околината на Бишек, која инаку се наоѓа блиску до американската база Манас.
XS
SM
MD
LG