Достапни линкови

Електронско тргување на Ирачката берза


Ирачката берза воведе електронско тргување како дел од напорите за помош на лошата економска ситуација. Како што изјави шефот на ирачката берза Абдул ал Саади, воведувањето на електронско тргување ќе се одвива многу полесно и побрзо, а воедно е со цел зголемување на локалните и странски инвестирања. Ирачката берза дожива рекорд во 2008-та година, откако повеќе години беше ,,падната“ во целосна заборавеност.
XS
SM
MD
LG