Достапни линкови

Кина бара нов меѓународен монетарен систем


Кинескиот премиер Јен Џиабао денеска повика на поголема меѓународна контрола врз економските политики на земјите чија валута е главен двигател на светската трговија. Тој апелираше и за воспоставување на нов меѓународен монетарен систем со кој економските проблеми во една земја не би требало да бидат искра за нова глобална економска криза.

XS
SM
MD
LG