Достапни линкови

САД потврдија дека емисијата на јаглерод дикосид е опасна по здравјето


Американската агенција за заштита на животната средина денеска објави дека емисијата на штетни гасови во атмосферата е опасно по здравјето на луѓето од сегашната, но и на идните генерации. Ваквиот став се смета дека го отвора патот за регулирање на испуштањето јаглерод диоксид во Соединетите Држави. Како и да е, Агенцијата додава дека ова сознание не значи и дека веднаш ќе бидат превземени мерки.
XS
SM
MD
LG