Достапни линкови

Пад на економскиот пораст на Кина


Кина објави дека нејзиниот економски раст во првиот квартал од годинава забележа најголемо забавување во изминатите десет години. Националното биро за статистика соопшти дека бруто домашниот производ е намален на шест запирка еден процент. Пред глобалната економска криза, Кина бележеше двоцифрен пораст.
XS
SM
MD
LG