Достапни линкови

Поранешниот таџикистански гувернер злоупотребил државни пари?


Централната банка на Таџикистан ангажираше ревизорска куќа со цел да докаже дека поранешниот гувернер префрлал големи суми државни пари на приватна фирма во сопственост на неговото семејство. Ревизијата ја спроведува меѓународна консалтинг фирма, а целта е да се утврди каде завршиле државни пари во износ од 850 милиони американски долари.
XS
SM
MD
LG