Достапни линкови

Кина ветува подобрување на човековите права?


Кина денеска објави прв акционен план за заштита на човековите права, заложувајќи се за подобрување на состојбата, за што земјата добива бројни критики од меѓународната заедница. Во две годишниот план кинеските власти ветуваат дека ќе работат на спречување на незаконското притворање и тортура, подобрување на животниот стандард на малцинствата, жените, невработените и лицата со посебни потреби.
XS
SM
MD
LG