Достапни линкови

Британската полиција воспостави контрола по бунтот во затворот Ешвил


Британската полиција воспостави контрола врз затворот Ешвил, на 160 километри северно од Лондон, 24 часа по немирите и протестите на затворениците. Како што е соопштено нередите избиле откако на некои затвореници им биле укинати одредени привилегии. Во нередите е опожарена дел од зградата, а тројца затвореници биле полесно повредени.
XS
SM
MD
LG