Достапни линкови

Претседателот на Молдавија побара пребројување на гласовите


Претседателот на Молдавија Владимир Вороњин повика на повторно пребројување на гласовите од неделните парламентарни избори. Резултатите од изборите, според кои Комунистичката Партија на Вороњин беше прогласена за победник, предизвика масовни демонстрации на опозицијата. Претходно моладавскиот премиер изјави дека властите се поdготвени да употребат сила доколу избувнат нови нереди.
XS
SM
MD
LG