Достапни линкови

Српската влада ќе отпушти осум илјади административци


Српската влада ќе отпушти осум илјади вработени во државната администрација, што значи намалување на администрацијата за десет проценти, како дел од мерките за борба против економската криза. Министерот за економија на Србија Младен Динкиќ изјави дека намалувањето на администрацијата ќе се одвива во период од девет месеци и на вработените нема да им бидат понудени стимулативни отпремнини. Владата на Србија ќе ги намали и државните трошоци кои во моментов изнесуваат една милијарда евра, преку намалување на платите во администрацијата, замрзнување на примањата и пензиите.
XS
SM
MD
LG