Достапни линкови

Во Молдавија се оддржуваат парламентарни избори


Во Молдавија денеска се оддржуват парламентарни избори, на кои според анкетите се очекува победа на владеачката Комунистичка партија. Според соопштението од ОБСЕ, подготовките за изборите биле генерално транспарентни и професионални, но се наведени одредени негативни елементи, како злоупотреба на административните ресурси, и неизбалансирано известување на медиумите во корист на владеачката Комунистичка партија.
XS
SM
MD
LG