Достапни линкови

Конгресот го усвои нацрт буџетот на САД за 2010-та


Двата дома на американскиот Конгрес го усвоија нацрт буџетот на Соединетите Држави, кој во поголемиот дел е во согласност со предлогот на претсдателот Барак Обама. Овој изгласан предлог буџет е необврзувачки, но ги покажува насоките за трошење и за даночната политика. Сега претставниците на Сенатот и на Претставничкиот Дом треба да работат на усогласување на давата предлога.
XS
SM
MD
LG