Достапни линкови

Хрватска во НАТО, посилна и за членство во ЕУХрватскиот премиер Иво Санадаер изјави дека со влегувањето во НАТО, Хрватска се најде во најдобра меѓународна позиција во својата историја. Членството во НАТО ја јакне позицијата на Хрватска, како на безбедносен, така и на економски план, а со тоа ќе биде полесно остварувањето и на целта за влез и во Европската Унија
XS
SM
MD
LG