Достапни линкови

Протести на млекарите кооперанти на „Сведмилк“


Фармерите кооперанти на „Сведмилк“ денеска на пладне ќе протестираат пред млекарницата во Скопје поради се уште неисплатениот долг. Тие на прес-конференција рекоа дека ќе побараат млекарницата да оди во активиен стечај што би значело продолжување на нејзината работа и натамошен откуп на млекото. Според фармерите, ако „Сведмилк“ пропадне, ќе се намали сточниот фонд во земјава, а тоа ќе резултира со намалено производство, поголем увоз и повисоки цени.
XS
SM
MD
LG