Достапни линкови

Потребна финансиска поддршка за војската во Авганистан


Генералниот секретар на НАТО Јап Де Хоп Схефер ги повика земјите учеснички во мисијата во Авганистан да издвојат средства за поддршка на авганистанската војска. Во рамки на конференцијата во Хаг, Схефер посочи дека се потребни две милијарди долари на годишно ниво за обука на полицијата и војската во Авганистан.
XS
SM
MD
LG