Достапни линкови

Косово бара од ЕУ потпишување Спогодба за стабилизација и асоцијација


Министерот за надворешни работи на Косово Скендер Хисени изјави дека на неформалниот состанок на министрите на Европската Унија во Чешка, Косово било претставено како држава, а не под патронат на УНМИК. Тој наведе дека Косово на состанокот во Чешка побарало од ЕУ што побрзо да ја потпише Спогодбата за стабилизација и асоцијација.
XS
SM
MD
LG