Достапни линкови

Откриена шпиoнска компјутерска мрежа


Канадски истражувачи откриле шпиoнска компјутерска мрежа со чија помош се крадени информации од компјутерските системи на влади и приватни организации ширум светот, објави Њујорк Тамјс. Истражувачите од Универзитетот во Торонто, соопштуваат дека преку шпиoнскиот систем е ,,провалено“ во најмалку 1 295 комјутери во 103 земји во светот, вклучувајќи го и компјутерот на тибетскиот духовен водач Далај Лама.
XS
SM
MD
LG