Достапни линкови

Прва голема американска изложба во Куба


Во Куба е отворена прва голема американска уметничка изложба, од 1980-та година. Изложбата наречена ,,Челси во посета на Хавана“ вклучува слики, скулптури и видео проекции, од повеќе од 30 уметници кои ја претставуваат Њујоршката област Челси. Алберто Магнан, организатор на настанот изрази надеж дека изложбата ќе придонесе за подобрување на односите меѓу Куба и Соединетите Држави.
XS
SM
MD
LG