Достапни линкови

Чешка да го ратификува Лисабонскиот договор


На Европската унија и е неопходно Чешка да го ратификува Лисабонскиот договор до крајот на јуни за да не го загрози одржувањето нов референдум во Ирска за истиот договор. Ова денеска на Хлубока на Влтава го изјави министерот за недворешни работи на Луксембург Жан Аселборн. ,,Во Ирска, поради економската криза, Европа станува се попопуларна,, оцени тој.
XS
SM
MD
LG