Достапни линкови

Македонија се оддалечува од НАТО, смета Брус Џексон


Македонија, последната земја која од Акциониот план на НАТО не е поканета повторно поради одбивањето на Грција. За нејзината кандидатура нема да се дискутира и ништо не е направено да се постигне прогрес, поради што Македонија полека се одалечува од НАТО. Ова по повод престојниот сами на Нато на 4 Април го изајви Брус Џексон основач и претседател на Вашингтонскиот Проект на Транзиски демократии и член на Американскиот Совет за надворешни односи.
XS
SM
MD
LG