Достапни линкови

Русија ќе соработува со Нато во Авганистан


Меѓународната Конференција за Авганистан денеска започна во Москва со говорот на министерот за надворешни работи Сергеј Лавров кој рече дека Русија е готова да ја прошири соработката со НАТО. На На Конференцијата во Москва учествуваат преставници на Организацијата на Шангајската соработка, како и преставници на Иран, Турција, ЕУ, НАТО и Соединетите Држави. Тие расправаат за меѓусебна координација во борбата против тероризмот и трговијата со дрога.
XS
SM
MD
LG