Достапни линкови

Нова стратегија за Авганистан


Американскиот претседател Барак Обама денеска ке го објави прегледот на стратегијата во Авганистан. Се очекува меѓу другото во Авганистан да бидат испратени 4 илјади тренинг офицери кои ке работат со авганистанската армија. Тие ке бидат дел од 17 те илајди дополнителни војници за кои Обама веке издаде наредба да бидат стационирани во Авганисатн пред изборите во Август. Во планот на Обама има економски елементи за помош на Авганистан.
XS
SM
MD
LG