Достапни линкови

Штедење во Романија- лифтовите исклучени преку ден


Романската влада смисли нов начин за заштеда за време на светската економска криза. Таа нареди исклучување на лифтовите во текот на работниот ден. Кристијан Роман, претставник на владата изјави дека е донесена одлука лифтовите во зградите да работат само во периодот од седум до девет часот наутро. На тој начин ќе се намалат сметките за потрошена електрична енергија, изјави Роман.
XS
SM
MD
LG