Достапни линкови

Грција и Турција да ги почитуваат правата на религиозните малцинства


Грција и Турција спрема сите граѓани кои се претставници на религиозни малцинства треба да се однесуваат согласно со стандардите на европската конвенција за заштита на човековите права, се вели во соопштението од Советот на Европа. Комитетот за правни прашања вчера одобри извештај за „слободата на религиите и други човекови права за немуслиманското малцинство во Турција и за муслиманското малцинство во Тракија, Источна Грција.
XS
SM
MD
LG