Достапни линкови

Расправа за нова долгорочна стратегија на Русија


Рускиот Совет за Безбедност дискутираше за новата национална долгорочна стратегија за економските и политичките цели на земјата до 2020-та година. Претседателот Дмитриј Медведев изјави дека долгорочните планови ќе помогнат во стабилизацијата и безбедноста на државата. Медведев исто така рече дека нацијата мора да се ангажира и на долг рок да носи планови и поради финансиската криза.
XS
SM
MD
LG