Достапни линкови

Милошоски во Рига на "Адриатик-Балтик-Антартик"


Министерот за надворешни работи Антонио Милошоски денеска во Рига ќе учествува на состанокот на министрите за надворешни работи од иницијативата Адриатик-Балтик-Атлантик.На состанокот ќе учествуваат и министрите за надворешни работи на Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Естонија Литванија Вајгаудас Ушакас, како и американскиот заменик помошник државен секретар Стјуарт Џонс.
Состанокот ќе има две сесии - “Развојот на безбедносната состојба во Европа пред 60-тата годиснина на НАТО” и “Заедничката перспектива на натамошниот развој во регионот на Западен Балкан, реформи, соработка и интеграција во Евроатлантските структури”.
XS
SM
MD
LG