Достапни линкови

Србија - 10 години од Нато бомбардирањето


Во Србија денеска се одбележува 10 годишница од бомбаридрањето на НАТО по што заврши војната на Косово. НАТО ја бомбарираше тогашна Југославија 78 дена се додека српските сили не го напуштија Косово согласно Кумановскиот договор. Многумина во Србија сметаат дека НАТО дејствувајки без дозвола на Обединетите Нации и бомбаридрајки цивилни цели го прекрши меѓународниот закон, фаворизирајки ја албанската страна.
XS
SM
MD
LG