Достапни линкови

ЕУ им нуди партнерство на поранешните советски републики


Лидерите на Европската унија денеска во Брисел би требало да ја претстават нивната Програма за партнерство со Исток во која се вклучени шест поранешни советски републики: Украина, Молдавија, Грузија, Ерменија, Азербејџан и Белорусија. Со оваа програма Унијата на овие земји им нуди трговски и визни олеснувања.
XS
SM
MD
LG