Достапни линкови

27 години по грешка поминал во затвор


Британскиот апелационен суд денеска ослободи од одговорност човек кој што поминал 27 години во затвор, погрешно обвинет за убиство. Во 1982-та година пред воведувањето на можноста за ДНК-а тестирање Шон Ходгсон, бил обвинет за убиство на една дваесет и две годишна девојка. Апелациониот суд денеска го ослободи од обвинението откако неговите адвокати приложиле ДНК евиденција според која се покажало дека тој не би можело да биде поврзан со убиството.
XS
SM
MD
LG