Достапни линкови

Во Словенија пораст на невработеноста


Бројот на невработените во Словенија во март може да достигне околу 80.000 луѓе, што значи дека овој месец без работа останале нови 1.800 луѓе, соопшти Државниот институт за вработување. Во првите три месеци од годинава, бројот на невработените се зголеми за околу 12.700 луѓе, од кои повеќето беа отпуштени во јануари. Регистрираната невработеност достигна 8,3 проценти.
XS
SM
MD
LG