Достапни линкови

Советот на Европа против референдумот во Азребејџан


Во Азербејџан денеска се одржува референдум за укинување на ограничувањето на два претседателски мандата. Со тоа на семејството Алијев династија која почна со Хајдар а продолжува со синот Илхам би му се овозможило уште долго да осатне на власт. Венецијанската Комисија уставно советодавно тело на Советот на Европа соопшти дека доколку таа мерка биде одобрена, тоа ке значи серизен удар врз консолидацијата на демократијата во Азербејџан.
XS
SM
MD
LG