Достапни линкови

Србија и ММФ во преговори за кредит од 2 милијарди долари


Србија и Меѓународниот Монетарен Фонд денеска започнаа преговри за нов стенд бај аранжман во вредност од 2 милиради долари. Кредитот е наменет за подршка на влошениот платен баланс на Србија и за домашната валута динарот, кој во последниве неколку месеци падна за 25 насто. Се очекува преговорите да траат околу 2 недели, а ММФ ќе бара од Србија да ја намали потрошувачката.
XS
SM
MD
LG