Достапни линкови

Дваесет годишнина од wwwВорлд вајд веб или попознатото тројно дупло ве денеска ја одбележува својата дваесет годишнина. Британскиот кумпјутерски научник Тим Бернерс Ли и неговите колеги во Европската лабораторија за физика ЦЕРН во Женева измислија систем со кој тогаш на илјадници научници во светот им се овозможи размена на информации. Тоа го отвори патот за експлозија на интернетот кој стана неодминлив дел од современиот живот.
XS
SM
MD
LG