Достапни линкови

Схефер сака нова стратегија за НАТО


Генералниот секретар на НАТО Јап Де Хоп Схефер говорејќи во рамки денешното одбележување на десет годишнината од проширувањето на НАТО, со Унгарија, Чешка и Полска изјави дека вратите на Алијансата остануваат отворени за нови членки. Схефер посочи и дека НАТО има потреба од нова стратегија за справување со предизвиците со кои се соочува во моментот, а тоа се мисијата во Авганистан, односите со Русија, новите закани како интернет криминалот, енергетската безбедност и други.
XS
SM
MD
LG